• Lespakket: De geschiedenis van Sint en Zwarte Piet

  In dit lespakket, bestaande uit vier korte lessen, besteedt Stichting Nederland Wordt Beter aandacht aan het leven en de legenden rondom Sint Nicolaas en de geschiedenis van (de viering van) het Sinterklaasfeest. Ook wordt ingegaan op de ontstaansgeschiedenis van Zwarte Piet, karikaturen, en de bezwaren die er zijn tegen de figuur.

  Lees verder
 • De Dag van Empathie

  De Dag van Empathie heeft als doel meer begrip voor en bewustwording van (culturele en etnische) verschillen binnen de Nederlandse samenleving te creëren. Door het empatisch vermogen aan te wakkeren, hopen we groeiende kloven in de samenleving te dichten. Dit gebeurt met een gevarieerd programma bestaande uit sprekers, muziek, poëzie en kunst.

  Lees verder
 • Workshops voor inclusief onderwijs

  Stichting Nederland Wordt Beter organiseert, samen met de OBA en andere partners, ‘Workshops voor Inclusief Onderwijs’. Tijdens de workshops krijgen Amsterdamse leerkrachten tools aangeboden om op een bewuste manier om te gaan met diversiteit in de klas. De workshops sluiten op praktische wijze aan op de alledaagse uitdagingen van het basisonderwijs.

  Lees verder
 • Zwarte piet campagne

  Stichting NLWB heeft tot doel het Sinterklaasfeest een inclusief feest te maken voor alle bewoners van Nederland. Dit doel wordt nagestreefd door bewustwording te creëren over de figuur van Zwarte Piet en zijn rol in het Sinterklaasfeest - uiteindelijk streven is het aanpassen van deze figuur.

  Lees verder