Zwarte Piet is Racisme Campagne

Stichting Nederland Wordt Beter heeft als doel van het Sinterklaasfeest een inclusief feest te maken, voor alle bewoners van Nederland. Dit doel wordt nagestreefd door bewustwording te creëren over de figuur van zwarte piet en zijn rol in het Sinterklaasfeest. Ons uiteindelijke streven is het aanpassen van de figuur zwarte piet naar een moderne feestvriend.

Meer informatie

3 Mei Dag van Empathie: Meer Respect en Begrip voor Elkaar

De Dag van Empathie heeft als doel meer begrip voor en bewustwording van culturele en etnische verschillen binnen de Nederlandse samenleving te creëren. Door het empatisch vermogen aan te wakkeren, hopen we groeiende kloven in de samenleving te dichten. Dit gebeurt met een gevarieerd programma bestaande uit sprekers, muziek, poëzie en kunst.

Meer informatie

Wit Aan Zet: Met Sunny Bergman en Jerry Afriyie

Veel witte mensen zijn zich niet bewust van de privileges die zij genieten omwille van hun huidskleur. Op welke manier kleurt ‘wit zijn’ hun denken? Naar aanleiding van de documentaire ‘Wit is ook een kleur’ kreeg Sunny enorm veel berichten van witte mensen met de vraag: ‘Wat kan ik doen?’ Daarop ontwikkelde zij samen met Jerry Afriyie het platform ‘Wit aan zet’.

Meer informatie

Feest voor Alle Kinderen: Hulptool voor Scholen

Steeds meer scholen ontwikkelen richtlijnen voor een inclusief Sinterklaasfeest voor alle kinderen. Om scholen hierbij te helpen, ontwikkelden Stichting Nederland Wordt Beter een onderwijstool om dit belangrijke gesprek te voeren. Zodat er binnen de school een dialoog plaats kan vinden om het Sinterklaasfeest weer voor iedereen, groot en klein, een geweldig feest te maken!

Meer informatie

Word vrijwilliger

Wil jij als vrijwilliger aan de slag voor Stichting Nederland Wordt Beter?

We verwelkomen je graag!