3 Mei Dag van Empathie

Meer respect en begrip voor elkaar
Stichting Nederland Wordt Beter organiseert sinds 2012 met verschillende partners de Dag van Empathie om mensen samen te brengen, te leren over elkaars verleden én heden om zo meer wederzijds respect en begrip op te wekken. We blijven de Dag van Empathie organiseren zolang ons doel om een empathische samenleving te bewerkstelligen nog niet is behaald.

In een gevarieerd programma met speeches, muziek en poëzie delen (bekende) Nederlanders hun verhaal met het publiek. De sprekers en artiesten geven elk op hun eigen manier en met persoonlijke verhalen inzicht in hun drijfveren, achtergrond en cultuur en de manier waarop die hun kijk op de huidige samenleving bepalen. De bezoekers worden uitgenodigd om mee te praten over wat empathie voor de samenleving kan betekenen en welke verhalen volgens hen gehoord moeten worden.

Tijdens eerdere edities waren er onder meer optredens van Jörgen Raymann, Ido Abrams, Gerson Main, Diana Matroos, Mounir Samuel, Robert Vuijsje, Jetty Mathurin, Akwasi, Andrew Makkinga, MC Fit, Jerry Kno’Ledge Afriyie, Ernestine Comvalius en Janne Schra.

Gastlessen
Voorafgaand aan de Dag van Empathie, in de maand april, geven we op scholen in Amsterdam gastlessen over empathie. Tijdens deze gastlessen gaan we met de leerlingen in gesprek over empathie in de breedste zin van het woord. Wat betekent empathie eigenlijk, en in hoeverre vinden de leerlingen zichzelf empathisch? Wat voor rol speelt kennis van elkaars achtergrond in hun persoonlijke omgang met elkaar? En hoe kunnen ze bijdragen aan een meer empathische samenleving? De leerlingen maken als onderdeel van de les een kunstwerk dat tijdens de Dag van Empathie op 3 mei gepresenteerd wordt.

Klik hier voor meer informatie over 3 mei: Dag van Empathie