Lespakket: De Geschiedenis van Sinterklaas en Zwarte Piet

Hulpmiddel
Stichting Nederland Wordt Beter werkt sinds 2014 met een lespakket over de geschiedenis van Sinterklaas en Zwarte Piet. We merkten dat er op scholen – en ook bij sommige bedrijven – grote vraag is naar een hulpmiddel waarmee de discussie over Zwarte Piet gevoerd kan worden.

De lessen zijn een onderwijstool voor een inhoudelijk gesprek over het Sinterklaasfeest. Ze vertellen over het leven en de legendes rond Sint Nicolaas en de geschiedenis van de viering van het Sinterklaasfeest. Daarnaast wordt ingegaan op karikaturen en de bezwaren die tegen de figuur Zwarte Piet bestaan.

Kosten
Omdat wij het van belang vinden dat iedereen toegang heeft tot deze kennis, en dat iedereen begrijpt waarom het zo belangrijk is van het Sinterklaasfeest een feest voor alle Nederlanders te maken, is het lespakket gratis beschikbaar via onze website. Onderaan deze pagina kunt u direct de handleiding en de lessen downloaden!

Donaties
Om ons werk te kunnen voortzetten is echter uw financiële steun van groot belang. Donaties zijn daarom zeer welkom! Klik HIER om te doneren.

Gastles of presentatie
Heeft u behoefte aan ondersteuning bij de lessen? Docenten van Nederland Wordt Beter verzorgen op verzoek ook gastlessen, presentaties en lezingen voor scholen, bedrijven, intochtcomités en andere belangstellenden. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en een offerte contact op via het contactformulier.

AAN DE SLAG:
Download HIER voor de docentenhandleiding van lespakket ‘De Geschiedenis van Sint en Piet’. Hier download je de 4 lessen voor op je harde schijf.

Klik HIER en je kan van start met les 1!